Jeroen Jonker

Mijn naam is Jeroen Jonker

U kunt mij bereiken op 06 57321921
of info@jeroenjonker.nl

Na de start met bewegingswetenschappen ben ik fysiotherapie gaan studeren en heb ik meerdere specialisaties gedaan, zoals manuele therapie en sportfysiotherapie.

De vijfjarige opleiding osteopathie aan de International Academy of Osteopathy heb ik gecombineerd met een stage bij Osteopathie Amsterdam om direct na het behalen van het diploma daar als osteopaat aan het werk te gaan. Zodoende ben ik in staat geweest om de theorie direct toe te passen in de praktijk onder toezicht van een ervaren osteopaat.

Door alle verschillende studies ontstond er een steeds groter interessegebied. Hoe meer je immers weet, hoe meer er overblijft om te onderzoeken en te bestuderen. Met de groei van het interessegebied, kwam er ook het inzicht dat het hele lichaam als een geheel beweegt. Zodoende kan een bewegingsbeperking waar dan ook in het lichaam, klachten veroorzaken ergens anders in het lichaam.

Het vak osteopathie richt zich meer op gezondheid dan ziekte of klachten. De vraag ‘Wat is er nodig om te herstellen?’ houdt me bezig. Om deze vraag te beantwoorden is het noodzakelijk om de historie van het lichaam te weten. Een klacht die lokaal gevoeld wordt, kan namelijk een compensatie zijn van een klacht die al langere tijd bestaat.

Naast algemeen osteopaat, ben ik kinderosteopaat.